Startpagina

Met 50 koren die lid zijn van de Zwolse Zangraad (met bijna 1.700 zangers), niet aangesloten zangers en de vele kerkkoren mag je Zwolle met recht een zangstad noemen. Geen genre zo gek of er is wel een koor voor…

In 2020 organiseerde de Zwolse Zangraad voor de 21e keer een korenfestival, waaraan 28 koren deelnamen. Omdat het in 2020 75 jaar geleden was dat Nederland is bevrijd, was het thema voor 2020 “Vrijheid”.

Om 11.00 uur werd het vredeslied “One Day” uitgevoerd door bijna 300 zangers. Klik hier voor de uitvoering.

Op 12 februari 2022 is er voor de 22e keer “Zwolle zingt!”, in theater Odeon. Het thema is dan:

Muziektheater

Deelnemende koren zijn verplicht tenminste één gedeelte van een opera, operette of musical uit te voeren. Daarnaast zijn we van plan om met meerdere koren samen de 17e eeuwse barokopera “King Arthur” van Henry Purcell (concertant) uit te voeren. We proberen hierbij ook een begeleidingsorkestje te betrekken.

De koorpartijen resp. koor+begeleiding zijn via de link te downloaden. De muziek staat in verschillende formaten in onze Dropbox. Waar in de tekst is aangegeven is dat het een solo betreft, kan dit ook door meerdere zangers uitgevoerd worden.

Het is nu ook al mogelijk om als koor in te schrijven voor deelname, zie hiervoor het speciale tabblad “King Arthur”. Een leuke uitgebreide uitvoering is te zien via deze link.

En verder …

De volgende edties van “Zwolle zingt!” zijn op 12 februari 2022 en 11 februari 2023 in theater Odeon. 

“Zwolle zingt!” wordt georganiseerd door de Zwolse Zangraad, een koepelorganisatie voor Zwolse koren. Voor meer informatie over de Zangraad, zie de website van de Zwolse Zangraad.

                                                   

“Zwolle zingt!” krijgt een structurele subsidie van de gemeente Zwolle.