Startpagina "Zwolle zingt!"

Met 52 koren die lid zijn van de Zwolse Zangraad (met ruim 1.700 zangers), de (nog) niet aangesloten zangers en de vele kerkkoren mag je Zwolle met recht een zangstad noemen. Geen genre zo gek of er is wel een koor voor ... Zie onze website: zwolsezangraad.nl

Het laatste korenfestival  "Zwolle zingt!" was op zaterdag 9 februari 2019. Het thema was: "Zwolle zingt Nederlands!". In drie zalen parallel van het theater Odeon traden 26 koren op en waren er drie recitals, samen 500 zangers. De koren waren verplicht tenminste één nummer van een Nederlandse (of Vlaamse) componist uit te voeren (zie de pagina "Verplichte nummers"). In totaal zijn er deze dag 835 bezoekers geweest.

LAATSTE NIEUWS

N.B. De volgende edties van "Zwolle zingt!" zijn op: 29 februari 2020, 6 maart 2021 en 12 februari 2022 in theater Odeon.

De foto's van 2019 en voorgaande jaren staan op de pagina "Foto's".

 

"Zwolle zingt!" wordt georganiseerd door de Zwolse Zangraad, een koepelorganisatie voor de Zwolse koren. Voor meer informatie over de Zangraad, zie de website www.zwolsezangraad.nl.

                                                                              

"Zwolle zingt!" krijgt subsidie van het fonds  "Stadkamer Amateurkunst" voor de workshops en een structurele subsidie van de gemeente Zwolle.