Startpagina "Zwolle zingt!"

Met 47 koren die lid zijn van de Zwolse Zangraad (met bijna 1.700 zangers), de (nog) niet aangesloten zangers en de vele kerkkoren mag je Zwolle met recht een zangstad noemen. Geen genre zo gek of er is wel een koor voor ... 

Na het succesvolle "Zwolle zingt Beestachtig!" gaan we de komende jaren door met "Zwolle zingt!". Conform de wensen van de koren zullen we het voortaan zoeken in de combinatie van kooroptredens en enkele workshops met in principe theater Odeon als basis. In 2017 is Odeon helaas niet beschikbaar,

we wijken daarom dit jaar uit naar de Grote kerk midden in het centrum met

"Zwolle zingt Hemels!" op

11 februari 2017 09.00-17.15 uur

De toegang tot "Zwolle zingt hemels!" is gratis.

De volgende workshops zijn gepland:

  • Workshop Stemvorming door Franka van Essen. Franka heeft een heel eigen aanpak, gebaseerd op de bekende Estill-methode, waar de deelnemers erg enthousiast over zijn.
  • Workshop Kleinkunst door Mip van der Heide. In deze workshop worden met name ook Nederlandstalige cabaretliedjes behandeld. Natuurlijk wordt het geleerde ook voor het publiek gepresenteerd.
  • Scratchkoor Oude muziek door Coert Bremmers. Scratch betekent met niets beginnen. De deelnemers krijgen tevoren de muziek thuisgestuurd (PDF- en muziekbestanden), zodat de eigen partij voorbereid kan worden. Op de dag zelf wordt een koor gevormd uit de zangers die zich opgegeven hebben, maar die elkaar vaak niet kennen. Dit doet Coert al een paar jaar voor ons. Het is iedere keer weer verbluffend hoe de deelnemers in twee uur tijd enkele liederen kunnen instuderen en voor het publiek presenteren.

De kosten van deelname aan een workshop/scratchkoor bedraagt slechts 15 euro. Naast de workshops zijn er tussen 11.00 en 17.15 uur kooroptredens (twee koren parallel). Om optimaal van de ruimte gebruik te maken treden de koren afwisselend op in het Hoogkoor (met piano) en op het grote podium onder het orgel (met een goede (versterkte) elektronische piano en/of eigen begeleidingsinstrumenten). A capella koren kunnen optreden in de Consistorie; desgewenst is hier (i.t.t. eerder gemeld) ook een elektrische piano beschikbaar. Op deze manier is er ruimte voor 24 koren.

De ruimte van de Grote kerk heeft wel enkele beperkingen. Aangezien het één ruimte betreft waar alle activiteiten plaatsvinden, is enige geluidsoverlast onvermijdbaar. Het is daarom ook niet mogelijk de Consistorie tijdens een uitvoering te betreden. Tijdens optredens wordt de toeschouwers elders in de kerk verzocht zo veel mogelijk stilte te betrachten. Ook was er weinig ruimte voor inzingen; dit kan daarom nu ook in de hal voor de trouwzaal in het naastgelegen oude stadhuis. 

LAATSTE NIEUWS:

De inschrijving voor koren verloopt voorspoedig. Ook met de extra capaciteit zijn alle 24 voor koren beschikbare plekken bezet. Als u zich nog wilt opgeven komt u op de reservelijst.

Voor de workshops kunt u zich wel (individueel) opgeven (zie pagina Opgave).

In december komen er aankondigingen in de pers.

 

"Zwolle zingt!" krijgt een meerjarige subsidie van de gemeente Zwolle