Startpagina "Zwolle zingt!"

Met 52 koren die lid zijn van de Zwolse Zangraad (met ruim 1.700 zangers), de (nog) niet aangesloten zangers en de vele kerkkoren mag je Zwolle met recht een zangstad noemen. Geen genre zo gek of er is wel een koor voor ... Zie onze website: zwolsezangraad.nl

Het laatste korenfestival  "Zwolle zingt!" was op zaterdag 17 februari 2018. Het thema was: "vrouwelijke componisten". In drie zalen parallel traden 29 koren op, samen 800 zangers. De koren waren verplicht tenminste één nummer van een vrouwelijke componist uit te voeren. Samen zijn er op die manier 35 composities van vrouwen uitgevoerd (zie de pagina "Vrouwelijke componisten"). In een lezing van de musicoloog Coert Bremmers is ook uitgebreid aandacht besteed aan het dagthema. Vijf koren gaven hierbij hun medewerking. In totaal zijn er deze dag 1.277 bezoekers geweest.

LAATSTE NIEUWS

Ons volgende korenfestival wordt "Zwolle zingt Nederlands!" op 9 februari 2019. In drie zalen van theater Odeon treden 30 koren voor u op. Ieder deelnemend koor is verplicht tenminste één lied uit te voeren dat in het Nederlands geschreven is (dus geen in het Nederlands vertaald werk). De prijs van een dagkaart is slechts 3 euro. Toegang voor jongeren onder de 18 jaar is gratis.

Bij voldoende opgaven zullen er in 2019 vier workshops zijn: 

- Stemvorming o.l.v. de zangpedagoge Clara de Vries (ontspanningsoefeningen, ademsteun, resonans e.a. technieken) en de logopediste Trea van der Cingel (wat is wel en niet goed voor de stem, technieken bij klachten, articulatie). 

- Scratchkoor oude Nederlandse muziek o.l.v. Coert Bremmers. De deelnemers zullen de muziek tevoren ontvangen om de eigen partij thuis te kunnen instuderen. Op de dag zelf zullen we als koor oefenen en vervolgens uitvoeren in de Hemminkzaal.

NIEUW!Workshop hedendaagse Nederlandse muziek. Zangeres Franka van Essen en de bekende componiste/gitariste Annette Kruisbrink brengen een literair muzikaal programma; Nederlandse poëzie prachtig verklankt, van cabaresk tot solo-opera op kamerformaat. Zij nemen de cursisten mee in het uitvoeren van deze prachtige muziek.

- Workshop Kinderkoor Hou jij van oer-Hollandse liedjes? Van Harry Bannink met de ‘Twips’ tot popliedjes van nu zoals van zanggroep Fource? Doe dan mee met dit project o.l.v. Eline Geerdink m.m.v. het kinderkoor Konstantijn. Zie verder op de pagina "Programma".

De kosten van deelname aan een workshop bedraagt 15 euro. De workshop Kinderkoor is gratis.

 

N.B. Ook van de volgende jaren zijn reeds data bekend: 29 februari 2020 en 6 maart 2021 ook in theater Odeon.

De foto's van 2018 en voorgaande jaren staan op de pagina "Foto's".

 

                                                                              

"Zwolle zingt!" krijgt subsidie van het fonds  "Stadkamer Amateurkunst" voor de workshops en een structurele subsidie van de gemeente Zwolle.