Startpagina "Zwolle zingt!"

Met 51 koren die lid zijn van de Zwolse Zangraad (met 1.700 zangers), niet aangesloten zangers en de vele kerkkoren mag je Zwolle met recht een zangstad noemen. Geen genre zo gek of er is wel een koor voor ... 

Dit jaar organiseert de Zwolse Zangraad voor de 21e keer een korenfestival. Zoekt u een koor of wilt u weten of zingen iets voor u is, kom dan op deze dag luisteren en/of doe mee met een workshop.

"Zwolle zingt over Vrijheid" op 29 februari 2020 in theater Odeon

Omdat het in 2020 75 jaar geleden zal zijn dat Nederland is bevrijd, zal het thema voor 2020 "Vrijheid" zijn.

We gaan om 11.00 uur het vredeslied "One Day" uitvoeren met zo veel mogelijk zangers.

klik op het plaatje hierboven voor een YouTube filmpje

Dit belooft een groots spektakel te worden. Alle koren binnen en buiten Zwolle worden opgeroepen om hier aan mee te doen, ook individuele zangers kunnen zich hiervoor opgeven. Zie het tabblad "One Day". De repetitie begint om 10.00 uur. De zangers worden begeleid door piano, drums en bas, het geheel staat onder leiding van Mip van der Heide.

Net zoals in andere jaren is ieder deelnemend koor (m.u.v. deelname aan "One Day") verplicht tenminste één lied ten gehore te brengen dat aansluit bij dit thema. Op het tabblad "Verplichte no's" kunt u zien waar koren voor gekozen hebben.

N.B. Sommige workshops beginnen al om 09.00 uur, de optredens van de koren en de presentatie van drie workshops zijn te horen in drie zalen parallel vanaf 11.00 uur. Zie het tabblad "Programma".

En verder ...

De volgende edties van "Zwolle zingt!" zijn op 6 maart 2021 en 12 februari 2022 in theater Odeon. 


"Zwolle zingt!" wordt georganiseerd door de Zwolse Zangraad, een koepelorganisatie voor Zwolse koren. Voor meer informatie over de Zangraad, zie de website www.zwolsezangraad.nl.

                                                                              

"Zwolle zingt!" krijgt een structurele subsidie van de gemeente Zwolle.